Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d., 16:18
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Kviečiame susipažinti su Varėnos socialinių paslaugų centre teikiamomis paslaugomis
  1. Pagalba į namus. Paslaugą gali gauti neįgalūs ir/ar senyvo amžiaus asmenys, kuriems reikalinga pagalba buityje, nuperkant maisto produktus, vaistus, rūpinantis asmens higiena. Prašymas pagalbos į namus paslaugoms pateikiamas seniūnijoje. Pateikiant prašymą būtina turėti gydytojo išduotą išrašą iš medicininių dokumentų (forma 027/a) bei asmens dokumentus, neįgaliojo pažymėjimą ir/arba pensininko pažymėjimą.

  2. Asmens higienos ir priežiūros organizavimo – dušo ir/ar skalbimo - paslauga skirta asmenims, gyvenantiems be komunalinių patogumų ir neturintiems sąlygų nusiprausti bei išsiskalbti drabužių savo namuose. Prašymas asmens higienos ir priežiūros paslaugoms pateikiamas Varėnos socialinių paslaugų centre.

  3. Transporto organizavimas.  Varėnos socialinių paslaugų centras teikia transporto organizavimo paslaugą nuvykti į gydymo įstaigą, sanatoriją, valstybinę ar savivaldybės instituciją, teismą. Transporto paslauga pasinaudoti galima iki keturių kartų arba 400 km per metus. Socialiai remtiniems ar gaunantiems vidutiniškai mažesnes nei 204 eur/mėn. pajamas paslauga teikiama nemokamai.  Prašymai transporto organizavimo paslaugoms priimami Varėnos socialinių paslaugų centre.

  4. Techninės pagalbos priemonių (toliau - TPP) neįgaliesiems išdavimas. Neįgalieji, pensijinio amžiaus asmenys, taip pat asmenys po ūmių traumų gali kreiptis į Varėnos socialinių paslaugų centrą dėl TPP – neįgaliojo vežimėlio, ramentų, vaikščiojimo lazdelės, naktipuodžio kėdutės, automatiškai ar rankomis reguliuojamos lovos ir kt. - įsigijimo laikinam ar nuolatiniam naudojimui.  Pateikiant prašymą, būtina turėti gydytojo išduotą išrašą iš medicininių dokumentų (forma 027/a), asmens tapatybės dokumentus, neįgaliojo pažymėjimą ir/ar pensininko pažymėjimą.

  5. Socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos teikiamos neįgaliems suaugusiems ar senyvo amžiaus asmenims Varėnos socialinių paslaugų centre dienos užimtumo grupėje. Organizuojamas dienos užimtumas, laisvalaikio praleidimas, buitinių, socialinių, asmens higienos įgūdžių ugdymas. Asmenys dalyvauja ekskursijose, su pagamintais darbais vyksta į muges, parodas ir kt.

 

Dėl išsamesnės informacijos kreiptis:

Telefonu – 8 (310) 51 080;

Elektroniniu paštu – info@varenosspc.lt;

Tiesiogiai – Varėnos socialinių paslaugų centras, M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna, 4 kab.

 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras