Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d., 04:29
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Šeimų šventė „Mano šeima 2018“

Varėnos socialinių paslaugų centro kiemelyje penktadienio popietę vyko šventė, skirta paminėti Tarptautinę šeimos dieną. Šeimos diena, Jungtinių Tautų sprendimu, kasmet minima gegužės 15 dieną, jau dvidešimt ketverius metus.

 

Į šeimos šventę atvyko ir sveikinimo žodį tarė Varėnos rajono savivaldybės vicemeras Giedrius Samulevičius ir Varėnos parapijos klebonas kun. Justinas Aleknavičius.

Socialinių paslaugų centro kiemelis pasidalijo į kelias erdves, visose jose vyko kažkas įdomaus, patrauklaus tiek mergaitėms, tiek berniukams, tiek mamytėms, tiek tėveliams, tiek močiutėms, tiek seneliams.

Buvo galima pūsti, oi ne, tiesiog leisti didžiulius, įspūdingus muilo burbulus, specialiai šiai šventei pagamintu savadarbiu įrenginiu, kurio veikimo paslaptis - mokėti pagauti vėją ir priversti jį išpūsti įvairių formų ir dydžio muilo burbulus. Išbandyti jėgas sporto erdvėje arba taiklumą, šaudant į taikinius stovint ir gulint. Tvarką šaudymo erdvėje prižiūrėjo Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos jaunųjų šaulių klubas.

Prisėsti prie dirbtuvėlių erdvėje esančio stalelio, kur socialinio darbuotojo padėjėja Vita Vasiliauskienė visus norinčius mokė susiverti ar nusipinti apyrankę. 
Karoliukų vėrimas ar ypatingo pynimo raštas reikalauja kantrybės, kad jos nepristigtų, dirbtuvėlių šeimininkė visus vaišino spalvotais saldžiais karoliukais saldainiukais.


Vaikai mielai rikiavosi eilėje prie kosmetologės Renatos Karlonienės, kuri piešė ant mažųjų šventės dalyvių veidelių.

Į šeimos šventę atvažiavo tikri ugniagesiai gelbėtojai, didžiuliu gaisriniu automobiliu. Tad smalsuoliai turėjo galimybę ne tik pasižiūrėti, kokia įranga yra sumontuota šiame automobilyje, bet ir palaikyti gaisrinę žarną, didžiule jėga švirkščiančią vandenį. O kad išlaikyti ją tikrai nelengva užduotis įsitikino net ir tėčiai.

Ugniagesiai buvo parengę smagių rungčių, tad berniukai ir mergaitės mielai varžėsi gaisrinės žarnos suvyniojimo konkurse. Galiausiai viską vainikavo iš gaisrinės žarnos pasipylusios putos, tikras putų šou!

Meninėje erdvėje dainavo ir šoko Varėnos lopšelio darželio „Žilvitis“, popchoro „Bruknelė“ vaikai, tikras istorijas pasakojo pasakoriai iš Krivilių ir Panočių, koncertavo Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos moksleiviai. Savo šeimų pasirodymus pristatė Jovitos ir Juozo Samauskų ir Danutės ir Artūro Stankūnų šeimos. 

Susidomėjimo sulaukė ir tiesiai iš tarnybos į šventę, kartu su savo šeimininke kinologe Raminta Šereikiene, atvykęs jaunas tarnybinis šuo Dzeusas. Jo pasirodymas buvo labai smagus, o policijos pareigūnė Raminta dar davė keletą svarbių patarimų vaikams, jeigu nutiktų taip, jog netyčia jie imtų ir pasiklystų.

Renginio metu buvo apdovanoti piešinių konkurso 
„Mano šeima 2018“ dalyviai ir nugalėtojai. Vaikų piešiniai savaitę iki renginio buvo publikuojami Socialinių paslaugų centro Facebook puslapyje. Po piešinių paskelbimo nuo gegužės 11 dienos iki gegužės 17 dienos, visi norintys galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusius piešinius. Visi piešiniai su balsavimų rezultatais dideliuose stenduose buvo eksponuojami ir renginio metu.

Renginį vedė lėlių teatro „Alfa“ aktorius Alfonsas Rameika su savo netradicine šeima. Renginio pabaigoje aktoriaus žmona Viktorija apdovanojo savo rankų darbo siūtomis lėlėmis, daug vaikučių į savo šeimą priglaudusių ir jau į gyvenimą išleidusių, Danutės ir Artūro Stankūnų šeimą bei popchoro „Bruknelė“ kolektyvą.

Varėnos socialinių paslaugų centro direktorė Dovilė Barčiukienė padėkojo šventės svečiams nepabūgus prognozuoto lietaus ir sudalyvavus tradicinėje, jau trečius metus organizuojamoje šeimų šventėje. Visiems renginio dalyviams ir prie renginio organizavimo prisidėjusiems Varėnos socialinių paslaugų centro darbuotojams buvo įteiktos padėkos. Iškirtinai buvo padėkota renginio organizatorei socialinei darbuotojai Linai Kvitkauskienei bei renginio vedėjui Alfonsui Rameikai, kuris dovanų gavo naują šeimos narį - Zuikį.  Visi šventės programos dalyviai ir piešinių konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Ir nors į šventės pabaigą pradėjo lyti, tai nesutrukdė linksmybių, o šventės dalyviai mielai sugužėjo prie bendro stalo, kaip viena graži šeima. Prie skanėstais nukrauto stalo šeimininkavo socialinio darbuotojo padėjėjos Ingrida Kazlauskienė ir Alma Adlienė, kurios dalyvius vaišino labai skania kareiviška koše. 

Monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas yra pasakęs: „Kiekviena šeima turi švytėti kaip saulė. Kiekvieną dieną šeimoj reikia išgyventi daug pačių šviesiausių valandų“. Ši popietė šeimoms tokia ir buvo – džiaugsminga ir šviesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras