Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d., 19:42
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Mokymai „Pasitikėjimo savimi stiprinimas“

2018 m. lapkričio 27 d. LR vidaus reikalų ministro įsakymu Nr. 1V-884 paskirtas finansavimas Varėnos socialinių paslaugų centro vietos veiklos projektui.


Varėnos socialinių paslaugų centro projektui „Bendrųjų ir specialiųjų socialinių paslaugų plėtra neįgaliesiems ir socialinę atskirtį patiriantiems Varėnos miesto gyventojams“ pagal priemonę 08.6.1-ESFA-V-911 Vietos plėtros strategijų įgyvendinimas, skirta 28 222,90 Eur ES ir valstybės biudžeto lėšų. Projekto metu bus teikiamos sociokultūrinės paslaugos neįgaliems ir socialinę atskirtį patiriantiems Varėnos miesto gyventojams (tarp jų – ir organizuojamos išvykos į kultūrinius renginius), bus suteikta galimybė jiems pasinaudoti asmens higienos ir priežiūros paslaugomis, taip prisidedant prie asmens higienos įgūdžių ugdymo ir palaikymo.


Praplėstomis sociokultūrinėmis paslaugomis, bus siekiama išvengti visuomenės grupių atskyrimo nuo galimybės dalyvauti pagrindiniuose visuomenės plėtros procesuose, juos motyvuojant, stiprinant bendruosius gebėjimus, gerinant jų savijautą. 
Į projekto veiklas bus įtraukti 10 savanorių, kurie kartu su Varėnos socialinių paslaugų centro darbuotojais ves fotografijos, rankdarbių, maisto gaminimo ir kitus užsiėmimus.


Projekto partneriai - Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Varėnos padalinys ir Varėnos Šv. arkangelo Mykolo parapija. Abu projekto partneriai įsipareigoja prisidėti savanorišku darbu vykdant projekto veiklas, taip pat informuoti savo globojamus asmenis apie galimybę pasinaudoti išplėstomis socialinėmis paslaugomis.


2019 m. vasario 15 d. savanoriams vyko mokymai tema „Pasitikėjimo savimi stiprinimas“. Mokymus vedė socialinių mokslų daktaras, IĮ "ĮES" lektorius Arvydas Lieponius.

 

Mokymų metu dalyviams buvo suteikta galimybė paanalizuoti klausimus: kas yra savivertė, savigarba, meilė sau ir pasitikėjimas savimi. Kaip pasitikėjimas savimi susijęs su saviverte. Kaip visą tai stiprinti, auginti bei keisti neigiamas mintis apie save. Savivertė – nepaprastai svarbi mūsų asmenybės pusiausvyrai, ji lemia mūsų mintis apie save ir pasaulį, mūsų elgesį ir emocijas.

Pasitikėjimas savimi – tai požiūris, kuris leidžia žmogui susidaryti pozityvų, bet kartu ir realistišką savęs bei susiklosčiusios situacijos vaizdą. Savimi pasitikintys žmonės tiki savo galimybėmis, jaučia, kad gali kontroliuoti savo gyvenimą ir gali pasiekti savo tikslų. Net jei kartais nepavyksta, tokie žmonės išlieka pozityvūs ir vertina save teigiamai. 


Savanoriai, visus metus vyksiančio projekto užsiėmimų metu, bandys įtraukti, sudominti projekto veiklų dalyvius, todėl šių mokymų metu patys klausėsi patarimų, kaip pakelti savivertę ir įgauti daugiau pasitikėjimo savimi.


 

 






  

  


Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras