Šeštadienis, 2024 m. balandžio 27 d., 03:17
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Šeimų šventė 2019

Gegužės 15 d. priešais Varėnos rajono savivaldybės administraciją šurmuliavo nuotaikinga Šeimų šventė 2019. Tai jau ketvirtoji Varėnos socialinių paslaugų centro organizuojama šventė, kuri šiais metais persikėlė iš Varėnos socialinių paslaugų centro kiemelio į atsinaujinusias Varėnos miesto centro erdves.
Šventė prasidėjo nuostabiais „Varinių Varėnoje“ (vadovas Albertas Tiškus) pučiamųjų garsais ir Varėnos rajono savivaldybės mero Algio Kašėtos ir Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Alvydo Verbicko prasmingais sveikimo žodžiais.
Nuoširdžiai dėkoju Varėnos muzikuojančioms šeimoms, kurios atskleidė savo talentą prieš gausų būrį susirinkusiųjų ir padovanojo puikius pasirodymus – tai Dominykas ir Jokūbas Barčiukai, Matas, Rokas ir Darius Bachovai ir Inga Kudarauskienė su dukryte Egle Kudarauskaite.
Šventę tęsė Varėnos populiariosios dainos choro „Bruknelė“ (vadovė Asta Kašėtienė) atliekami kūriniai (dainos žodžiai gerbiamo „Hiperbolės“ gitaristo Igorio Berino).
Buvo apdovanoti gražiausių atvirukų konkurso „Aš ir mano šeima“ nugalėtojai. Balsavusiųjų sprendimu 1 vieta atiteko Estėjai Pukinaitei, 2 – Viltei Puidokaitytei, 3 – Kamilei puidokaitytei.
Po apdovanojimų šventės dalyviai galėjo smagiai trypti lietuvių liaudies šokius kartu su „Žilvičio“ (muzikos vadovas Nerijus Bakula) „Drugelių“ (auklėtojos Alė Uždavinienė ir Edita Nekrevičienė), „Pelėdžiukų“ (auklėtojos Marytė Maslauskienė ir Silva Bingelienė), „Gandriukų“ (auklėtojos Renė Karsokienė ir Dana Petrulevičienė) ir Bitučių (auklėtojos Irena Romaškienė ir Dana Petrulevičienė) bei Varėnos „Pasakos“ l/d „Bitučių“ (auklėtojos Danutė Čeglienė ir Danutė Česnulienė), „Meškiukų“ (auklėtojos Virginija Varanauskienė ir Gražina Žalienė), „Ančiukų“ (auklėtojos Skaistė Kudžmaitė ir Danutė Česnulienė) ir „Kačiukų“ (auklėtojos Rima Janulevičienė ir Zita Macelienė) grupių vaikais su klounu iš „Mažylio studijos“ priešaky.
Pašokę toliau visi galėjo klausytis Varėnos „Pasakos“ vaikų l/d grupės „Pasakėlė“ (vadovė Vaida Žilinskienė), Senosios Varėnos vaikų l/d „Nykštukai“ grupės (vadovės Sigita Graževičienė ir Danguolė Ratkevičienė), moksleivių kūrybos centro vokalinės grupės,, moksleivių kūrybos centro vokalinės grupės terceto (vadovė Vaida Žilinskienė), Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos etno klasės (vadovė Ineta Meduneckytė – Tamošiūnienė) dovanojamų liaudies dainų.
Šventę apvainikavo Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos profesionaliai atlikti kūriniai. Pasirodė pučiamųjų ansambliai „Variniai Varėnoje“ (vadovas Albertas Tiškus), „Mažieji virtuozai“ (vadovė Renata Bakulienė), akordeonistų ansamblis (vadovė Renata Bakulienė), Erikas Leščiukaitis (vadovė Aušra Liutkutė – Povilaitienė), Gabija Krupovičiūtė (vadovė Aušra Liutkutė Povilaitienė), Milda Miknevičiūtė (vadovė Ilona Zalanskienė), vokalinis Mildos Miknevičiūtės ir Saulės Miškinytės duetas, vadovaujamas Ilonos Zalanskienės. Visą šventės koncertinę dalį užbaigė nuostabus Jaunių choro (vadovaujamo gerb. Ilonos Zalanskienės) atliekamas Varėnos himnas.
Kol vyko šventinė koncertinė programa, visus ir didelius, ir mažus viliojo Varėnos pasienio rinktinės kinologų pasirodymas. Norėjusieji galėjo susipažinti su Varėnos pasienio rinktinės ginkluote. Taip pat visi šventės svečiai buvo vaišinami be galo skania pasienietiška koše. Kiekvienoje erdvėje vyko pačios įdomiausios ir smagiausios pramogos kiekvieno skoniui – batutai, rankdarbių erdvė, VDC „Svajonė“ erdvė, Visuomenės sveikatos biuro organizuojamos sveikatinimo veiklos, viktorinos, konkursai, tautodailininko Algirdo Juškevičiaus senovinių žaislų gamybos kiemelis, Moksleivių kūrybos centro užimtumo erdvės – keramikos (Daiva Galinė), floristikos (Eugenija Bakšienė), ebru (tapybos ant vandens) (Angela Balciukevičienė), Varėnos socialinių paslaugų centro globos centro veiklų pristatymas, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos jaunųjų šaulių kvietimas šaudyti iš lankų (vadovė Rita Lysenko), Sporto centro organizuotos paspirtukų, riedučių, krepšinio ir teniso varžybos bei gausybė estafečių ir linksmybių, piešimas ant veidukų ir kūno su natūraliais chna dažais (Mažylio studija ir Lina Čenienė), batutai (Kristina ir Povilas Petrušiai), cukraus vata.... Tačiau turbūt visiems vaikams didžiausią įspūdį paliko „Burbulų dėdė“ su specialia programa ir, žinoma, ugniagesių gelbėtojų „putų mašina“, kuomet Varėnos miesto vaikai ir suaugusieji galėjo siausti baltose putose, skambant gražiausiam Varėnos himnui.
Esam dėkingi visoms įstaigoms, kurios prisidėjo prie šios nepakartojamos šventės – Varėnos kultūros centro direktorei Jurgitai Žukienei ir jos nuostabiam kolektyvui, kuris dirbo nuo ankstyvo ryto ir vėlyvo vakaro, Varėnos l/d „Žilvičio“ direktorei Rimai Latvienei, muzikos vadovui Nerijui Bakulai, visoms auklėtojoms ir, žinoma, nerealiems vaikučiams, kurie parodė, kaip puikiai moka šokti. Varėnos „Pasakos“ vaikų l/d direktorei Rositai Janinai Svetikienei, auklėtojoms, muzikos vadovei Vaidai Žilinskienei, kuri paruošė ne tik puikiai šokančius mažuosius, tačiau ruošė ir Moksleivių kūrybos centro skambaus balso vokalinės grupės nares, Senosios Varėnos l/d direktorei Marijai Pigagienei ir jos kolektyvui bei šauniems ugdytiniams. Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos direktorei Renatai Bakulienei už pagalbą organizuojant, patarimus, palaikymą ir, žinoma, nepakartojamam jos kolektyvui (Albertui Tiškui, Ilonai Zalanskienei, Inetai Meduneckytei-Tamošiūnienei, Aušrai Liutkutei-Povilaitienei) ir puikiesiems talentams, grojantiems ir dainuojantiems tiek ansambliuose, tiek solo, Varėnos viešosios bibliotekos direktoriui Eitarui Kazimierui Krupovičui už dalyvavimą ir padovanotas knygas „Uodo turgeliui“, Varėnos Šv. Arkangelo Mykolo parapijos „Carito“ vaikų ir paauglių dienos centrui „Svajonė“ vaikams ir vadovėms Daliai Višinskienei ir Viktorijai Gegužytei, Varėnos visuomenės sveikatos biuro direktorei Astutei Žmuidinavičienei ir jos kolektyvui, Danutei Stankūnienei ir Martynui Margeliui, suorganizavusiems puikią fotodarbų ir piešinių parodą „Kelias į ateitį“. Mokleivių kūrybos centro direktoriui Raimondui Žilinskui ir jo visam kolektyvui, prisidėjusiam prie šventės sukūrimo.
Taip pat esam be galo dėkingi Šeimos šventės 2019 rėmėjams – UAB Varėnos pienelis, kuris aprūpino visus šventės dalyvius saldžiomis dovanomis ir kavinei – picerijai „Fortūna“, kuri padovanojo čekius sportinių varžybų dalyviams. 
Jūs visi nuostabūs!
Drąsiai galim teigti, kad Varėna – viena šeima.

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras