Ketvirtadienis, 2024 m. kovo 28 d., 16:51
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
TEORINIAI IR PRAKTINIAI SVEIKOS MITYBOS UŽSIĖMIMAI

Varėnos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 26 d. sprendimu Nr. T-VIII-1182 „Dėl Varėnos rajono savivaldybės 2019 m. visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos patvirtinimo“ Varėnos socialinių paslaugų centro projektui „Sveika šeima“ skirtų lėšų pagalba, turėjome galimybę prisidėti prie aktyvesnio sveikos gyvensenos propagavimo Varėnos rajone.

Sveikos mitybos teorinius ir praktinius užsiėmimus vedė sveikatingumo klubo „Baltažiedė“ įkūrėja Rimantė Galinienė. Jų metu buvo įvardyti svarbiausi žingsniai, kad sveika mityba taptų gyvenimo būdo dalimi.

Teorinių susitikimų metu kalbėjome – kokie ir kodėl tam tikri produktai sveiki, o kiti – sveikatai nepalankūs, analizavome produktų sudėtį, kalbėjome iš kur jie ir kaip atkeliauja ant mūsų stalo. R. Galinienės teigimu, vaikai nuo mažens turi būti ugdomi ir maitinami sveikai. Kuo anksčiau vaikas sužinos apie sveiką mitybą, tuo mažiau girdėsime nusiskundimų, kad sveikas maistas neskanus, nepatrauklus ar net visai nevalgomas. Žaismingai ir įdomiai pateikėme viską, ką ikimokyklinukas ir pradinukas turi žinoti apie mitybą.

Praktinių užsiėmimų metu išryškėjo, jog geriau įvairių patiekalų pasigaminti pačiam, o ne eiti į kavinę, kur dažnai rizikuojama ne tik išleisti daugiau pinigų, bet ir persivalgyti. Pasak R. Galinienės, saikas yra vienas iš svarbiausių sveikos mitybos faktorių. Tai yra vienas iš svarbiausių veiksnių, kuriais mes turėtume vadovautis. Tiesa, labai svarbu – sotumo jausmas, o jis neatkeliauja iš karto.  R. Galinienės teigimu, viskas vyksta hormoniniame lygmenyje.

Namuose ir ugdymo įstaigose turi būti nuolat kalbama apie sveiką mitybą, jos svarbą sveikatos išsaugojimui. Nuo mažumės ugdykime vaikų mitybos raštingumą, kad jiems atėjus į mokyklą, daugelis jų sąmoningai rinktųsi sveikatos šaltinius. 



 
         


Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras