Trečiadienis, 2024 m. balandžio 24 d., 15:04
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
MŪSŲ PADANGĖJE



Varėnos socialinių paslaugų centre teikiamos socialinės priežiūros ir socialinės globos paslaugos. Vien pagalbos į namus paslaugas 2019 metais gavo 162 asmenys. Paslaugas asmenų namuose teikia lankomosios priežiūros darbuotojai, kurie stengiasi kompensuoti senyvo amžiaus ir neįgalių asmenų prarastus gebėjimus apsitarnauti ir stengiasi užtikrinti jų fizinę, emocinę ir materialinę gerovę.

Pagalbos į namus paslaugas gaunantys asmenys dažnai yra vieniši, ligoti ar turintys kitų socialinių problemų. Lankomosios priežiūros darbuotojai dirbantys jų namuose neretai sugeria jų pyktį, liūdesį ar beviltiškumo jausmą. Dirbdami sunkų fizinį darbą, darbuotojai dažnai jaučiasi išsekę emociškai.  „Taip kalba liga, neimkite giliai į širdį", bandome raminti darbuotojus... Tačiau yra nuostabių žmonių, kurie nepaisant savo ligų ar nuotaikų, jaučiasi dėkingi, palaiko, padrąsina mūsų darbuotojus. Tokios padėkos augina sparnus, suteikia norą dirbti šį sunkų, tačiau labai prasmingą darbą.

Dalinamės gauta padėka, kurią skaitydami braukėme susijauginimo ašaras. Dėkojame Merkinės miestelio gyventojai Elenai Gilevičiūtei, už sparnus mūsų lankomosios priežiūros darbuotojai Vilmai Petrulevičienei.





                                                          MŪSŲ PADANGĖJE 

        Kiek daug gerų žodžių mes nutylime! Neišsakyti jie tyliai skęsta laiko upėje, taip ir nepasiekę adresato.

       „Žodis gydo, žodis žeidžia“- sako žmonės. Žodžio galia visapusiška. Todėl noriu išsakyti daug gerų žodžių apie mielą socialinę darbuotoją Vilmutę Petrulevičienę.

       Kartą garsaus Alytaus daktaro Kudirkos seselė, svajojusi tapti gydytoja, paklausė: „Kaip tapti geru daktaru?" Kudirka atsakė:  „Jeigu myli kenčiantį žmogų, būsi gera gydytoja“.

Socialinio darbuotojo veikla kažkuo panaši – tai meilė kenčiančiam, senam, neįgaliam, vienišam žmogui. Darbuotojui priskirti 5-7 žmonės ir jis turi suspėti juos aptarnauti. Vilmutė ir yra tokių globėja, guodėja, gydytoja, patarėja ir t. t. Ji atidžiai išklauso bėdas, jų problemas ir stengiasi kuo gali jiems padėti. Čia reikia sumanumo, išminties, praktiško patyrimo. Net ir smulkmenos jai svarbu, pvz.: sureguliuoti telefoną ir panašiai. Vilmutė turi daug medicininių žinių, kurios svarbios šiame darbe. Taip ir sukasi šiame rate Vilmutė. Ne tik lankosi jų namuose, bet ir ligoninėse, teiraujasi telefonu, jei yra sunkumų. Daugeliu atvejų reikia išmanymo, drąsos.

      Turtinga josios siela: jautri, nuoširdi, greitos orientacijos. Geras charakteris yra jos didelis turtas. Paprastumas ir optimizmas patrauklūs žmogui.

      Dievas jai davė bendravimo dovaną, kuria remiasi jos veikla. Be visų atliekamų darbų randa laiko pakalbėti su globotiniu apie viską – gyvenimo prasmę, artimuosius, jų namus ir kt. Šitų pokalbių labai laukia žmonės. Sakoma, kad gero žodžio taip, kaip tvarsčio žmogui reikia.

Pats ryškiausias optimizmo ženklas yra gyvenimo džiaugsmas. Jos veide švyti šypsena, energija trykšta atliekami darbai. Paklausta, ar nepavargsta greitame darbo rate, atsako, kad būna visaip, bet šį darbą mėgsta, atlieka su malonumu. Jos tvirtas pasiryžimas – sąžiningas pareigos atlikimas, dėmesys ir meilė silpnesniems.

     Taigi visi pagiriamieji žodžiai skirti šiai darbuotojai – sumaniai, rūpestingai, jautriai, darbščiai. Noriu palinkėti jai už viską tiesių kelių, šviesių dienų nešant žmonėms džiaugsmą, viltį, stiprybę, pagalbą. Džiaugiuosi ir dėkoju socialiniam skyriui už pagalbą globotiniams.

                                                                                                                                                                     

 

Merkinė, 2020-01                                                                                                                                                                                                                    Elena Gilevičiūtė





 

 

 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras