Šeštadienis, 2024 m. gegužės 11 d., 05:32
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
DĖL VARĖNOS SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRO VEIKLOS PASKELBTO KARANTINO METU


Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 207  
„Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimopatvirtintu punktais 3.2 ir 3.5 ribojama Varėnos socialinių paslaugų centro veikla.

3.2. Dėl viešojo ir privataus sektoriaus veiklos:

3.2.1. Valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje. Privaloma užtikrinti būtinųjų neatidėliotinų funkcijų atlikimą. Privačiajam sektoriui rekomenduojama dirbti tokia pat darbo organizavimo forma kaip ir viešajame sektoriuje.
 

 

„Dėl paslaugų namuose teikimo. Asmenims, gaunantiems integralią pagalbą, socialinę globą asmens namuose, pagalbos į namus paslaugas, turi būti užtikrintas gyvybiškai svarbių paslaugų teikimas tokiu dažnumu, kad būtų patenkinti asmens gyvybiniai poreikiai: suteikiamos sveikatos priežiūros paslaugos, aprūpinama maistu, medikamentais.

 

Rekomenduojama socialines paslaugas teikiantiems specialistams, jei įmanoma klientų kasdienius poreikius  vertinti komunikacinėmis ryšio priemonėmis. Teikiant paslaugas būtina laikytis asmens higienos, naudoti apsaugines priemones (vienkartines pirštines, vienkartines kaukes ir kt.), esant poreikiui, dezinfekuoti paviršius asmens namuose ir pagal galimybes laikantis 2 metrų atstumo, saugant klientą ir jo artimuosius nuo tikimybės būti užkrėstiems virusu. Paslaugų teikimo intensyvumą siūlome derinti telefonu ar kitomis nuotolinėmis formomis su paslaugų gaunančiu asmeniu ar jo šeimos nariais, pagal galimybę retinti vizitus, pvz., nuperkant maisto daugiau.

 

Dėl socialinės priežiūros namuose. Socialinės priežiūros paslaugų teikimas socialinę riziką patiriančioms šeimoms turėtų būti teikiamos intensyviau nei įprastai dėl šiuo metu vaikams nustatyto  ugdymo proceso  namuose, tačiau nuotoliniu būdu. Tam tikrais atvejais ar esant įtarimams dėl padidėjusios rizikos (pvz. , šeimoje augančio kūdikio) būtina periodiškai teikti paslaugas ir asmens namuose, laikantis  aukščiau  išvardintų saugumo priemonių. Kilus bet kokiam įtarimui dėl galimai prieš vaiką naudojamo smurto ar kitokio pavojaus vaiko fiziniam ar psichiniam saugumui, sveikatai ar gyvybei, apie tai būtina nedelsiant informuoti policiją".

(Iš Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo viceministrės Vilmos Augienės pateiktų rekomendacijų Savivaldybių administracijoms)


3.5Dėl socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbo organizavimo:

3.5.1. Draudžiamas lankymas visose stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, šeimynose, grupinio ir bendruomeninio gyvenimo namuose.

3.5.2. Kitose socialinių paslaugų įstaigose kontaktuoti su klientu leidžiama tik užtikrinant būtinąsias socialines paslaugas.

3.5.3. Draudžiama veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose. Savivaldybių administracijos privalo užtikrinti vaikų ir žmonių su negalia priežiūrą išimtiniais atvejais įstaigose, jeigu tokia priežiūra neįmanoma namuose.

Varėnos socialinių paslaugų centre draudžiama lankytis pašaliniams asmenims, išskyrus paslaugų gavėjus, kuriems teikiamos apgyvendinimo paslaugos. Dėl kitų socialinių paslaugų asmenys gali kreiptis tik išimtinais atvejais, prieš tai susisiekę su įstaigos darbuotoju. 

Darbuotojų kontaktus galite rasti čia


Varėnos socialinių paslaugų centras užtikrins būtinąsias socialinės priežiūros ir socialinės globos paslaugos asmenų namuose.

Nevyks sociokultūrinis užimtumas, stabdomos užsiėmimų veiklos senyvo amžiaus asmenims ir neįgaliesiems įstaigoje. Nebus teikiamos socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos įstaigoje suaugusių asmenų su negalia grupei. 

Karantino režimu pradedame gyventi nuo 2020-03-16 iki 2020-03-30 (Karantino laikotarpis pratęstas iki 2020-04-27)

Plačiau apie apribojimus Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimas Nr. 207  „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo


Varėnos socialinių paslaugų centro administracija

8 310 51080
8 616 36231

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras