Šeštadienis, 2024 m. balandžio 27 d., 01:37
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
DĖL BENDRŲJŲ SOCIALINIŲ PASLAUGŲ BEI UŽIMTUMO VEIKLŲ ATNAUJINIMO SUAUGUSIEMS ASMENIMS SU NEGALIA VARĖNOS SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRE


Vadovaujantis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) parengtais reikalavimais laikino gyvenimo, grupinio gyvenimo,
bendruomeninių vaikų globos namams, šeimynoms ir kitoms nestacionarioms socialinių paslaugų įstaigoms, teikiančioms apgyvendinimo paslaugas, nuo 2020 m. gegužės 18 d. atnaujinamos socialinės paslaugos nestacionariose socialinių paslaugų įstaigose.


Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą galite rasti čia.


Varėnos socialinių paslaugų centras atnaujina socialinių įgūdžių ugdymo, palaikymo ir atkūrimo paslaugas suaugusiems asmenims su negalia nuo 2020 m. gegužės 25 d.


Paslaugų gavėjų, atvykstančių į užsiėmimus, kūno temperatūra bus matuojama prie pagrindinio įėjimo. Nustačius, kad paslaugų gavėjas karščiuoja (37,3 °C ir daugiau), socialinės paslaugos nebus teikiamos. Asmeniui ar kitam jo atstovui (globėjui), bus rekomenduojama stebėti sveikatos pokyčius ir konsultuotis Karštąja koronaviruso linija 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai nuotoliniu būdu.


Užimtumo paslaugos įstaigoje bus pradėtos teikti nedidelei 3 asmenų grupei. Tarp paslaugų gavėjų užsiėmimų metu bus užtikrinamas saugus atstumas (ne mažiau kaip 2 m). Bendrose užimtumo patalpose grupės lankytojai privalės naudoti nosį ir veidą dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Patalpos bus nuolat vėdinamos.

 

Paslaugų gavėjai, pageidaujantys gauti transporto, asmens higienos paslaugas, skambina bendruoju įstaigos telefonu 8 310 51080 ir su socialiniu darbuotoju suderina paslaugos suteikimo aplinkybes. Dušo paslaugos tęsiantis karantinui ir toliau nebus teikiamos. Skalbimo paslaugos bus teikiamos ribotam kiekiui paslaugų gavėjų ir tik išimtinais atvejais (kai skalbimo poreikis išaugęs dėl neįgalaus asmens slaugymo ir neturint sąlygų užtikrinti tinkamos slaugomo asmens higienos priežiūros).

Pageidaujantys pateikti prašymą dėl transporto ar techninės pagalbos priemonių neįgaliesiems išdavimo, priimami paskirtu laiku, laikatis visų saugumo reikalavimų, po vieną interesantą ne dažniau kaip kas vieną valandą. Po kiekvieno priėmimo patalpos bus vėdinamos, paviršiai dezinfekuojami.


Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras