Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d., 13:54
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
DAR VIENA LINKSMA DIENA

Vaikai – tai mūsų sparnai, jie privalo būti stiprūs, kad nuskraidintų mus ten, kur  liestume viską jų rankomis ir pasaulį regėtume jų akimis: svajonėje, fantazijoje, pasakoje – ten galėtume būti laimingi. Žiūrėkime į vaikus taip, kaip žiūrime į medžius ar gėles – su dėkingumu, nes tai palaima, bet be lūkesčių ar norų, juk nereikalaujame, kad medžiai būtų kitokie. Mylėkime vaikus tokius, kokie jie yra. Vaikystė ir vasara – vieni iš nuostabiausių ir įsimintiniausių žmogaus gyvenimo tarpsnių, kurie nubėgdami praeitin palieka džiaugsmą ir nerūpestingumą.

Jau 72-oji metų vasara prasideda gražia ir labai reikšminga švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Ir mes, Varėnos socialinių pslaugų centro socialinės darbuotojos: Jolita Jurgelevičienė ir Vida Grochiackienė, su sunkumus patiriančiomis šeimų  vaikučiais ir keliomis jų mamytėmis, rinkomės į Varėnos socialnių paslaugų centro salę paminėti tokią džiugią dieną.  Norėjome  priminti vaikams didžiausią žinią, kad jie yra sukurti mylėti ir būti mylimi, kad kiekvienas vaikas augtų darnioje šeimoje, būtų saugus, kad kiekvienas vaiko balsas būtų išgirstas, nes jis yra labai svarbus. Labai norime,  kad taip būtų kasdien, ne tik vieną dieną.

Savo norus ir troškimus išliejome į  vieną bendrą piešinį, kuriame sudėjome viską, kas mums gražiausia  šeima, draugai, žaislai, namai... Žaidėme edukacinius žaidimus ,,Emocijų bokštas” ir ,,Traukinukas“, kuriuos organizavo socialinių paslaugų centro psichologė Rita Petrušinienė. Vėliau pūtėme balionus. Ant jų užrašėme savo svajones ir linkėjimus. Norų būta įvairių: laimės, sveikatos, žaislų, atostogų, dešimtukų... ir kad nebūtų karo.  Labai tikime, kad mūsų užrašytos mintys išsipildys ne tik mums, bet ir visiems pasaulio vaikams. Pagrindinė renginio taisyklė – visi dalyvauja veiklose, nesvarbu kiek tau metų, nesvarbu ar mažas, ar didelis, nes ir didelis kažkada turėjo vaikystę.

Vaikystė, kaip akimirka prabėga ir lieka tik ryškiausi jos prisiminimai. Galbūt mūsų visų pastangų dėka šių vaikų atmintin įsirėš puiki, dar viena saulėta diena ir puikiai praleistas laikas su draugais.

Ne tik linksmai, bet ir skaniai paminėjome Tarptautinę vaikų gynimo dieną, nes kaipgi šventė be skanumynų. Vaišinomės  kavinės – picerijos „Fortūna“, kuri įsikūrusi Varėnos miesto sporto centre, padovanotomis picomis. Tortu ir kitais saldumynais vaikučius pavaišinome mes, socialinės darbuotojos. Už kanceliarines prekes dėkojame UAB „Varėnos knyga“ kolektyvui.

Varėnos socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos, darbui su šeimomis:
Vida Grochiackienė ir Jolita Jurgelevičienė






 

 

 

 












 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras