Antradienis, 2024 m. balandžio 16 d., 22:28
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Individualios priežiūros darbuotojų mokymai

2023 vasario mėn. 2 d. Varėnos socialinių paslaugų centre vyko mokymai temomis: „Higienos ir reabilitacijos paslaugų asmens namuose organizavimas neįgaliesiems ir senyvo amžiaus žmonėms“ ir „Techninės pagalbos priemonių išdavimas ir jų grąžinimo tvarka“.

Mokymus organizavo ir juos vedė Varėnos socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos Inga Mikalauskienė, Edita Giniūnienė ir Ingrida Matulevičienė. Mokymai buvo orientuoti į individualios priežiūros darbuotojas, dirbančias Varėnos socialinių paslaugų centre su neįgaliaisiais ir senyvo amžiaus asmenimis. Metodinę medžiagą išklausė 28 individualios priežiūros darbuotojos.

Mokymuose buvo pristatytos neįgaliųjų techninės pagalbos priemonės, jų išdavimo ir grąžinimo tvarka bei techninių priemonių pritaikymas neįgaliems ir senyvo amžiaus asmenims. Techninės pagalbos priemonės yra bet koks neįgaliųjų naudojamas specialus ar standartinis gaminys, įrankis, įranga ar techninė sistema, padedanti išvengti, kompensuoti, sumažinti arba pašalinti sutrikusių funkcijų įtaką sveikatos būklei, asmens savarankiškumui, ugdymuisi, darbinei veiklai. Pristatymo metu buvo pademonstruota: funkcinė lova, neįgaliojo vežimėlis, tualeto paaukštinimai, dušo suoliukai ir kėdutės, vaikščiojimo priemonės, t.y. vaikščiojimo rėmas, lauko vaikštynė su ratukais, vidaus vaikštynė su staliuku, viena ranka valdomos priemones, t.y. vaikščiojimo lazdelės, alkūniniai ramentai bei pažastiniai ramentai.

Mokymuose taip pat buvo pristatytos asmens higienos ir reabilitacijos paslaugos neįgaliems ir senyvo amžiaus žmonėms. Siekiant skatinti socialinių paslaugų plėtrą bei didinti socialinę įtrauktį kaimo vietovėse, Varėnos rajono savivaldybė įgyvendina projektą „Pagalbos namuose organizavimas neįgaliesiems ir senyvo amžiaus asmenims“. Nuo 2022 m. rugpjūčio 1 d. Varėnos socialinių paslaugų centras pradėjo teikti mobilias pagalbos į namus paslaugas visų savivaldybės seniūnijų gyventojams. Paslaugas gauna senyvo amžiaus ir (ar) neįgalūs rajono gyventojai, kuriems nustatytas šios paslaugos poreikis ir kurie gyvena didelėje socialinėje atskirtyje, atokiuose kaimuose, turi sveikatos problemų (asmenų gyvenamoji vieta nuo Varėnos miesto nutolusi nuo 5 iki 40 ir daugiau kilometrų).


Individualios priežiūros darbuotojoms buvo pademonstruota mobili vonia, parodytos jos funkcijos ir kaip turėtų būti atliekama higienos paslauga asmens namuose, taip pat pademonstruotos mobilaus keltuvo atliekamų funkcijų galimybės, buvo parodytas laiptų kopiklis, rankų ir kojų masažuoklis bei pristatytas autobusas, pritaikytas vežti asmenis su neįgaliojo vežimėliu. Mokymų metu buvo demonstruojama vaizdinė video ir kitokia medžiaga.


 
 
 
 
 
  
 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras