Ketvirtadienis, 2024 m. balandžio 25 d., 14:08
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
DĖL SOCIALINIŲ PASLAUGŲ NAMUOSE

Varėnos rajono savivaldybėje sparčiai didėja pagyvenusių ir senyvo amžiaus asmenų dalis. Daugelis jų dėl amžiaus ir ligų nepajėgūs pasirūpinti savo būtiniausiais poreikiais: maitinimosi (nusipirkti ir pasigaminti maisto produktų), asmens higienos (nusiprausti, išsiskalbti drabužių bei patalynės), sveikatos priežiūros (registruotis ir vykti į gydymo įstaigas, įsigyti reikalingus vaistus) ir buitiniais (išsiplauti grindis, išsinešti šiukšles ir kt.). Dažnai vienišiems žmonėms labai svarbus bendravimo poreikis, taip pat tarpininkavimas kreipiantis dėl įvairių kompensacijų ar kitos socialinės paramos, pagalba sumokant įvairius mokesčius už komunalines ar kitas paslaugas.

Jeigu pastebite, kad Jūsų kaimynystėje, bendruomenėje ar kitoje aplinkoje yra neįgalių, senyvo amžiaus asmenų, kuriems dėl tam tikrų priežasčių (vienišumo, nutolusių, dirbančių ar dėl kitų priežasčių negalinčių jais pasirūpinti vaikų) reikalingos socialinės paslaugos, informuokite to žmogaus gyvenamosios vietos seniūnijos socialinio darbo organizatorių. Gavę informaciją apie konkretų atvejį, seniūnijos socialinis darbuotojas apsilankys žmogaus namuose, įvertins situaciją ir reikalingų socialinių paslaugų poreikį, susisieks su artimaisiais ir reikalui esant priims prašymą socialinėms paslaugoms teikti.

Seniūnijų socialinio darbo organizatoriai vertina socialinių paslaugų poreikį bei priima prašymus socialinėms paslaugoms teikti. Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta Socialinių paslaugų skyrimo ir vertinimo komisija svarsto savivaldybės gyventojų prašymus dėl socialinių paslaugų skyrimo ir mokėjimo už paskirtas paslaugas.

ℹ️ Varėnos socialinių paslaugų centras gavęs sprendimą teikti socialinę paslaugą, sudaro socialinių paslaugų sutartį ir paskiria individualios priežiūros darbuotoją, kuris asmens namuose teikia pagalbos į namus arba dienos socialinės globos paslaugas. Norėdami pasikonsultuoti dėl savo artimojo ar kito asmens socialinių paslaugų poreikio galite kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūnijos socialinio darbo organizatorių. Dėl detalesnės informacijos apie socialinių paslaugų namuose sudėtį, trukmę, mokėjimą už šių paslaugų teikimą, galite skambinti arba rašyti Varėnos socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotojai socialiniams reikalams Ramunei Pilelienei, tel. 8 616 36231, ramune.pileliene@varenosspc.lt

 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras