Trečiadienis, 2024 m. balandžio 17 d., 01:28
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Sunkumus patiriančių šeimų integravimas į bendruomenę

2023-05-11

Šiandieną, Marcinkonių seniūnijoje bendruomenės nariams vyko mokymai, kuriuose kalbėta apie Sunkumų patiriančių šeimų integravimą į bendruomenę.

Šeima patekusi į krizines situacijas ar susidūrusi su socialinės rizikos veiksniais, pažeidžia šeimos santykių pusiausvyrą ir sutrikdo sėkmingą šeimos funkcionavimą. Dėl to šeimai reikia kur kas didesnio dėmesio ir paramos, sprendžiant iškylančias problemas. Pastaruoju metu siekiant teikiamų socialinių paslaugų efektyvumo į pagalbą pasitelkiamos skirtingos institucijos, o jose dirbantys skirtingas kompetencijas turintys specialistai, geba suteikti kompleksinę (sisteminę) pagalbą, dirbdami kartu vardan bendro tikslo.

Svarbu pastebėti, kad sunkumų patiriančios šeimos nėra vienodos, kiekvienoje šeimoje gyvuoja skirtingos socialinės problemos, reikalaujančios ir skirtingos socialinės pagalbos.

Bendruomenės veikla apima daugybę sričių, tačiau viena iš svarbiausių yra individo socialinės inteligencijos ugdymas, per apsikeitimą žiniomis, mokymąsi visą gyvenimą, socialinių ryšių stiprinimą, bendravimo veiklą, įgalinimą.

Pagrindinis tikslas yra socialinės, psichologinės, fiziologinės asmens gerovės užtikrinimas bei padėti sunkumų patiriančioms šeimoms adaptuotis į visuomenę, teikti socialines paslaugas. Atsižvelgiant į tai, svarbu užtikrinti, kad veikla būtų kryptinga ir koordinuota; sisteminga ir nuosekli; diferencijuota; prieinama ir veiksminga, o prevencijos priemonės bendruomenėje būtų ilgalaikės ir teikiamos kompleksiškai. Taip pat bendruomenė turėtų būti skatinama tiesiogiai prisidėti prie pagalbos teikimo – informuoti dėl netinkamo šeimų elgesio, esant galimybei padėti gerinant sunkumų patiriančioms šeimos gerbūvį (pvz: pagal galimybes teikti labdarą drabužiais, daiktais ir kt.), padėti adaptuotis visuomenėje, svarbiausia nesmerkti.

 

Mokymus vedė socialinės darbuotojos:                          Rita Kvietkauskienė

                                                                                        Danutė Stankūnienė



 

 

 

 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras