Šeštadienis, 2024 m. balandžio 20 d., 17:24
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Iš pataisos įstaigų paleidžiamų (paleistų) asmenų socialinė integracija į visuomenę

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro, ir Lietuvos Respublikos teisingumo ministro 2020 m. spalio 8 d. įsakymu Nr. A1-939/1R-324 „Dėl iš pataisos įstaigų paleidžiamų (paleistų) asmenų socialinės integracijos tvarkos aprašo patvirtinimo“, socialinio darbuotojo funkcijas Varėnos rajone vykdo Varėnos socialinių paslaugų centro darbuotoja, Jolita Jurgelevičienė, tel. Nr. 864032139, el. pašto adresas spc.jolita@gmail.com

Pagalba nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims teikiama  telefonu ir gyvais susitikimais su asmenimis. Pagal poreikį asmenys iš laisvės atėmimo bausmės atlikimo vietų yra konsultuojami telefonu, suteikiama reikiama informacija dėl gyvenamosios vietos deklaravimo, vienkartinių išmokų, įsidarbinimo, priklausomybės ligų gydymo, psichologo konsultacijų ir kt. klausimais. Tarpininkaujama tvarkantis dokumentus dėl įsiskolinimų padengimo antstoliams, socialinių ryšių atkūrimo bei gyvenamosios vietos radimo. Grįžusiems asmenims iš laisvės atėmimo bausmės atlikimo vietų teikiama parama naujais ir padėvėtais, bet geros būklės  drabužiais, suorganizuojama parama šilto maisto daviniais. Parengiami „Priemonių įgyvendinimo po nuteistojo paleidimo iš pataisos įstaigos“ planai, pagal asmenų nurodytą reikiamą pagalbą.

Varėnos socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Jolita Jurgelevičienė bendradarbiauja su kitų institucijų specialistais: Varėnos rajono savivaldybės specialistais, Varėnos r. seniūnijų socialinio darbo organizatoriais, Lietuvos probacijos tarnyba,  Alytaus apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistais, antstolių kontorų specialistais, Lietuvos kalėjimų tarnybų – Pravieniškių, Alytaus, Marijampolės socialiniais darbuotojais.

Informuojame, kad asmenys, grįžę iš laisvės atėmimo bausmės atlikimo vietų, gali kreiptis nurodytu telefonu dėl reikiamos pagalbos gavimo.

 

 

                                                              
Socialinė darbuotoja Jolita Jurgelevičienė

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras