Šeštadienis, 2024 m. balandžio 27 d., 16:43
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
APLANKYTAS LIETUVOS TETRO, MUZIKOS IR KINO MUZIEJUS
Prisiijungdami prie Vilniaus 700-tųjų jubiliejaus minėjimo, Dienos užimtumo grupės lankytojai, lankėsi Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus surengtoje kino parodoje „Vilnius kine“.

Besilankant, parodoje - „VILNIUS KINE“, dalyviai turėjo galimybę pamatyti laiko pjūvius, kuriuose Vilnius užfiksuotas būdamas trijose skirtingose okupacijose – „Daktaro Jono Basanavičiaus laidotuvės“ (1927 m.), „Vokiečių okupacija“ (oper. Stepas Uzdonas, 1943), „Laikas eina per miestą“ (rež. Almantas Grikevičius, 1966 m.). Paroda sukurta tarsi miesto labirintas, kuriuo einant, dalyviai susipažino su Vilniumi vis kitu rakursu.
Išvykos metu, dalyviai pabuvojo septyniose salėse, kuriose, pristatomos skirtingos temos: „Sacrum“, „Gyvenu ir myliu“, „Vilniečiai“, „Tamsa ir šešėliai“, „Vaikų miestas“, „Iš rankų į rankas“ ir „Laisva dvasia“. Kiekviena tema, dalyviams atskleidė miesto specifiškumą, jo istorinius virsmus, skirtingų tautybių žmonių gyvenimus sename-naujame, sakraliame Vilniuje, tradicines šventes.
Žiūrėdami filmų fragmentų koliažus, dalyviai geriau susipažino su miesto istoriniais kino liudijimais.

„Vaikščiojant“ po skirtingas Vilniaus vietas, dalyviams, sužadinamas noras jas identifikuoti, todėl filmų ištraukose buvo nurodyta ne tik filmas, bet ir konkreti vieta. Istorinius reiškinius identifikuoti dalyviams padėjo gidė.

Salėje, skirtoje vaikams, dalyviai ne tik žiūrėjo filmų fragmentus su mažaisiais herojais iš filmų „Seklio Kalio nuotykiai“ „Andrius“, „Gražuolė“ ir kt., bet ir išbandė jėgas, žaidžiant interaktyvius žaidimus.
Parodoje „Vilnius kine“ dalyviai, pamatė Vilnių kaip kino herojų, laiko liudytoją.

Parodos kuratorės: Auksė Kapočiūtė-Vaitkuvienė, Regina Serbentienė, Anna Mikonis-Railienė, Renata Šukaitytė-Coenen, Sonata Žalneravičiūtė.

 
 

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras