Pirmadienis, 2024 m. balandžio 29 d., 19:07
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Padėkos popietė Ukrainos rėmėjams
Varėnos socialinių paslaugų centre vasario 22 dieną vyko padėkos popietė, žmonėms, nuo pat karo pradžios remiantiems Ukrainos žmones ir karius.

Varėnos socialinių paslaugų centras nuo pat pirmos karo dienos įsijungė į pagalbos organizavimo ir teikimo procesą ukrainiečiams bėgantiems nuo karo baisybių. Tačiau be visuomenės ir bendradarbiaujančių įstaigų pagalbos, įveikti šį iššūkį būtų neįmanoma. Todėl norisi padėkoti kiekvienam, kuris paskelbus pagalbos prašymą nešė drabužius, avalynę, patalynę, kuprines, kanceliarines priemones, pagelbėjo žmonėms maistu ir būsto suteikimu, o svarbiausia savo širdies šiluma bandė sumažinti nerimo ir netekties skausmą. Taip pat tiems, kurie nešė parafiną, vašką, skardines, jau pagamintas apkasų žvakes. Už visą dėžę pagamintų apkasų žvakių didelis ačiū Merkinės globos namų kolektyvui ir darbuotojams.

Varėnos socialinių paslaugų centro senjorų grupė ir kitos bendruomenės narės nuo pirmų dienų pradėjo megzti kariams ir čia esantiems žmonėms vilnones kojines, tapukus, o vėliau atsirado didelis poreikis balaklavoms. Renginio dieną buvo numegzta šimtas šešiasdešimta balaklava (vienai balaklavai reikalingas vienas ritinėlis siūlų).

Ačiū rėmėjams, kurie nupirko ir padovanojo siūlų – Jurgitai Kosinskaitei, Jonui Bakanauskui, Tomui Šimukoniui.
Nuoširdus ačiū į mezginius savo šilumą įmezgančioms:
1. Varėnos sveikatingumo klubo „Ropė“ narėms;
2. Julijai Česnulevičienei;
3. Birutei Prieskienienei;
4. Alei Margevičienei;
5. Irenai Monkevičienei;
6. Stasei Puišienei;
7. Onytei Pačkauskaitei;
8. Renei Petrovai;
9. Nijolei Pleskevičienei;
10. Onai Griežienei;
11. Liudai Balcevičienei;
12. Irenai Dringelienei;
13. Onai Griežienei;
14. Ramunei Kazlauskienei;
15. Aušrytei Jakubauskienei;
16. Stanislavai Antanavičienei;
17. Vitai Vasiliauskienei;
18. Rimutei Taraškevičienei;
19. Varėnos rajono neįgaliųjų draugijos nariams.

Didelis ačiū Varėnos socialinių paslaugų centro darbuotojams, kurie visada yra neabejingi kitų skausmui. Centro darbuotojai Dianai Voverienei, kuri nuo pat pradžios tapo pagalbos Ukrainos žmonėms, nukentėjusiems nuo karo koordinatore Varėnos socialinių paslaugų centre ir įsijungė į pagalbos teikimą – bandė atsakyti į iškylančius klausimus, padėjo įsikurti naujose gyvenamosiose vietose, tarpininkavo ir atstovavo mokyklose, darželiuose, rūpinosi, kad žmonės turėtų drabužių, avalynės ir kt. būtinų gyvenimui priemonių.

Taip pat džiugu, kai sunkiose situacijose bendradarbiaujančios organizacijos ištiesia pagalbos ranką ir veikia kartu. Didelis ačiū Maisto bankui, Varėnos Carito ir Varėnos Šv. Arkangelo Mykolo parapijos vaikų dienos centro „Svajonė“ darbuotojoms Daliai Višinskienei ir Viktorijai Gegužytei už poreikių atliepimą, aprūpinimą maistu, priemonėmis ir pan.
Didelė padėka Gintautui Miškiniui, kuris iki šios dienos rūpinasi Ukrainoje esančiais kariais ir civiliais gyventojais. Norintys ir galintys prisidėti reikalingais daiktais ir priemonėmis, kreipkitės tiesiogiai į Gintautą. Nuolat reikia vaistų, šildančių įdėklų į batus, maisto davinių, sauskelnių Ukrainoje augantiems vaikams ir kitų priemonių.
Mes visada turime pasirinkimą, kaip elgtis sunkiose situacijose – liūdėti, išgyventi arba daryti veikti. Džiugu, kad Varėnos rajono bendruomenė iškilus sunkumams tampa vieninga ir tvirta, norinti ir galinti padėti. Todėl kviečiu visus nesustoti, remti, padėti, nes KARTU – MES STIPRŪS.

 
 
 
Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras