Penktadienis, 2024 m. kovo 29 d., 07:11
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Varėnos socialinių paslaugų centro neįgaliųjų užimtumo grupės nariai svečiavosi Pamerkiuose

Šiemet ypatingai daug dėmesio skiriama Varėnos socialinių paslaugų centrą lankančių neįgaliųjų pažintinėms išvykoms.

 

Lapkričio 5 d. suaugusių asmenų su negalia dienos užimtumo grupės nariai lankėsi sodyboje „Grikucis“, esančioje prie Merkio upės šalia gražaus pušyno, pačiame Pamerkių kaimo pakraštyje, į kurią nuvyko traukiniu.

Apsilankius sodyboje „Grikucis“ galima pajusti, kas iš tikrųjų yra kaimas. Mėgstantiems pasėdėti prie laužo yra laužavietė su dideliu katilu, kur  mūsų jaunuoliai  virė sriubą ir pietavo.

Vėliau susipažino su kitomis pažintinėmis veiklomis.

 

Varėnos socialinių paslaugų centras vykdydamas sveikatos projektą „Kelias į sveikatą“ siekia formuoti Varėnos socialinių paslaugų centro neįgaliųjų dienos užimtumo grupės lankytojų sveikos gyvensenos įgūdžius. Todėl sodyboje „Grikucis“ buvo naudinga susipažindinti su senovine derliaus nuėmimo technika, maisto gaminimo būdais, vaistažolių rinkimo ir džiovinimo kalendoriumi.

 

Nuo ankstyvo pavasario iki rudens, šalia sodybos esančiose pievose ir miškuose, renkamos vaistažolės, kurias per parą galima išsidžiovinti sodyboje įrengtoje džiovykloje. Varėnos socialinių paslaugų centro neįgalieji galėjo apžiūrėti, kaip džiovinamos vaistažolės.

 

Didžiausius įspūdžius paliko edukacinė programa „Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo“ . Gegužės mėnesį grikiai sėjami, subrendę pjaunami senoviniais pjautuvais. Neįgaliųjų grupės nariai turėjo progą patys grikius kulti su spragilu, vėtyti, malti su prieškarinių laikų girnomis, sijoti miltus, galiausiai kepti ir ragauti grikinius blynus su ypatingu dzūkišku padažu.

Vėliau gavo sumušti sviestą dzūkiška "buikele" ir čia pat ragauti duoną, apteptą pačių sumuštu sviestu.

 

Visų veiklų metu buvo nuoširdžiai bendraujama, žaidžiama, menamos mįslės ir kt. Neįgalieji ir grupės vadovės į namus išvyko pilni įspūdžių ir gerų emocijų.

Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras