Penktadienis, 2024 m. balandžio 19 d., 09:32
+370 310 51 080
Titulinis Svetainės medis El. paštas
Savanorystės projektas

Varėnos socialinių paslaugų centras dalyvauja projekto „Atrask save“ veikloje, kurio pareiškėjas yra Jaunimo savanoriška tarnyba.

Varėnos socialinių paslaugų centre yra teikiamos kompleksinės socialinės paslaugos įvairioms klientų grupėms priklausomai nuo poreikio. Varėnos socialinių paslaugų centras yra vienintelė socialinių paslaugų įstaiga Varėnos rajone, dirbanti su įvairiomis klientų grupėmis. Centras teikia: Bendrąsias socialines paslaugas: informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo, ir atstovavimo epizodinio ir reguliaraus transporto, asmeninės higienos ir priežiūros paslaugas, aprūpina drabužiais, avalyne ir t.t. Socialinės priežiūros paslaugas: socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo institucijoje ir namuose, laikino apnakvindinimo ir intensyvios krizių įveikimo pagalbos paslaugas institucijoje, pagalbos į namus paslaugas. Dienos socialinės globos paslaugas: asmenims, turintiems fizinę, protinę negalią bei senyvo amžiaus žmonėms. Specialiosios pagalbos paslaugas: neįgalių asmenų aprūpinimas techninės pagalbos priemonėmis, maisto produktų iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims Bendrijoje pristatymas į Varėnos savivaldybės seniūnijas.
Socialinė, Socialinė izoliacija, Švietimo, Kita
Centro klientai
Darbas institucijoje: Pirmadienį – Ketvirtadienį (8.00 – 16.45), Penktadienį (8.00 – 15.00): neįgaliųjų jaunuolių socialinė priežiūra ir globa, socialinių įgūdžių ugdymas ir palaikymas. Savanoriai galėtų padėti meninės veiklos, rankdarbių, kulinarinių ir kt. užsiėmimų metu. Galėtų pagelbėti rengiant temines valandėles sveikatos, elgesio, etiketo ir kt. klausimais. Dalyvautų žaidybinėje veikloje, organizuojant šventinius renginius. Antradienį – Ketvirtadienį (14.00 – 16.00): suaugusių asmenų su negalia užimtumo grupės - socialinių įgūdžių ugdymas ir palaikymas. Savanoriai galėtų bendrauti aktualiomis temomis su užimtumo grupės nariais, dalyvautų rankdarbių, kulinarinių ir kt. užsiėmimuose, diskutuotų aktualiais klausimais, kylančiais sprendžiant konkrečias gyvenimiškas situacijas. Pirmadienį – trečiadienį (9.00 – 12.00): socialinės rizikos grupės mamų socialinių įgūdžių ugdymas ir palaikymas. Savanoriai galėtų bendrauti su moterimis rankdarbių, kulinarinių ir kt. užsiėmimų metu, padėtų rengti menines ekspozicines parodėles skirtas besikeičiantiems metų laikams bei kalendorinėms šventėms. Pagalba organizuojant transporto paslaugą (pagal poreikį): Senyvo amžiaus asmens, neįgaliojo asmens palydėjimas į gydymo įstaigą ir iš jos. Pagalba vykdant pagalbos į namus paslaugas (pagal poreikį): Pagalba lankomos priežiūros specialistams. Savanoriai galėtų padėti tvarkyti namus, gaminti valgį, nupirkti maisto produktų, vaistų ir kt. • Pateiktas darbo grafikas yra bendras, savanoris galės dirbti pasirinktomis valandomis. • Savanorių pagalba reikalinga Sausio – Gegužės ir Spalio – Gruodžio mėnesiais.
Laukiame žmogaus, kuris nebijotų iššūkių, būtų aktyvus, norėtų ir būtų pasiruošęs bendrauti su fizinę ir protinę negalią turinčiais asmenimis bei senyvo amžiaus žmonėmis. Mūsų įstaiga yra atvira naujoms idėjoms, todėl taip pat laukiame žmogaus, kuris galėtų pasiūlyti naujų idėjų įstaigos veiklos tobulinimui.
3
M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Varėna
Informacija pateikta pagal http://www.buksavanoriu.lt/apie-mus
Komentarai:
Vardas
El. paštas
Saugos kodas

Naujienų prenumerata

El. paštas:

Kontaktai

Varėnos socialinių paslaugų centras
Įstaigos kodas: 301792843
Adresas: M. K. Čiurlionio g. 61A, Varėna
Tel. / faks. +370 310 51 080
El. paštas info@varenosspc.lt

Darbo laikas

I-IV:         8.00–17.00
V:            8.00–15.45
Pietūs: 12.00–12.45

© 2021 Varėnos socialinių paslaugų centras